Doe mee aan een training over het thema eenzaamheid

Wilt u als vrijwilliger of betrokken dorpsbewoner graag handvatten hoe u het thema eenzaamheid bespreekbaar kunt maken? Geef u dan op voor een korte training!

Wist u

  • dat iedereen zich weleens eenzaam voelt?
  • dat 48% van de inwoners van Gulpen-Wittem zich te vaak eenzaam voelt?
  • dat daar heel veel aan te doen is?
  • dat het vaak mensen treft waar we misschien niet meteen aan denken?

Een kerngroep met vertegenwoordiging uit bewonersnetwerken, diverse organisaties en de gemeente heeft een plan van aanpak gemaakt

Een belangrijk onderdeel van dat plan is brede bewustwording. Dat doen we via de media, maar zeker ook door het gesprek over eenzaamheid te voeren. Daar hebben we u heel hard bij nodig. Het gaat erom dat u op passende momenten eenzaamheid ter sprake kunt brengen. En dat u weet naar wie u iemand kunt verwijzen. Uiteindelijk is de bedoeling dat elke inwoner van de gemeente die kennis heeft. Wij verwachten nadrukkelijk niet dat u thuisbezoeken aflegt of als vrijwilliger extra taken krijgt.

Wat levert het u op?

Na de training weet u wat eenzaamheid is, wat u eraan kunt doen voor uzelf en voor een ander. U weet waar u op kunt letten. En waar iemand goede hulp kan krijgen. We oefenen hoe u op een mooie manier het thema ter sprake brengt bij een ander. U doet de nieuwste kennis over eenzaamheid op en voelt zich zekerder om over eenzaamheid te praten.

De Gemeente Gulpen-Wittem nodigt u graag uit voor een training

Gegeven door Josja Biessen, specialist eenzaamheid. De training bestaat uit twee bijeenkomsten: één bijeenkomst waarbij u wordt bijgepraat en handvatten krijgt aangereikt om aan de slag te gaan en vervolgens nog een terugkombijeenkomst.

Bent u nieuwsgierig geworden? Of wilt u ook bijdragen? Kom dan ook naar de training!

Wanneer Hoelaat Waar
Dinsdag 9 januari 2024 19.00 - 22.00u Gemeentehuis Gulpen-Wittem
Dinsdag 20 februari 2024 (terugkomdag) 19.00 - 22.00u Gemeentehuis Gulpen-Wittem

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken