Gratis reanimatiecursus: red levens, leer nu!

Het zal u maar gebeuren

Een dierbaar persoon wordt onwel, zakt naast u in elkaar en blijft roerloos liggen. Wat doet u dan? U belt 112 en wacht op de ambulance. De tijd tot de ambulance er is lijkt uren te duren… Op dat moment wordt er aangebeld. Er staat een burgerhulpverlener voor de deur die eerste hulp kan bieden en begint meteen met reanimeren. Zou dit niet de ideale situatie zijn?

Wist u trouwens dat inzet van een AED tot 70% meer overlevingskans biedt bij hartfalen? Zeker bij inzet binnen zes minuten is de kans op volledig herstel groot!

In de gemeente Gulpen-Wittem kan elke inwoner op kosten van de gemeente leren reanimeren

Marcel Kessels van Marcel Sport Medisch Advies & Training organiseert namens de gemeente voortdurend cursussen in alle kernen van onze gemeente. De datums van deze cursussen vindt u op www.marcelsport.nl onder ‘Reanimatie Oproep Netwerk’.

De opgeleide vrijwilligers die aangesloten zijn bij HartslagNu kunnen in geval van nood eerste hulp bieden. Deze burgerhulpverleners zullen met de benodigde kennis van reanimeren én een AED op pad gaan. Zij worden via een app en/of sms-alert-systeem op hun mobiele telefoon aangestuurd.

Waarom deze oproep?

Tijdens de verschillende lockdowns in 2020, 2021 en begin 2022 vanwege COVID-19 zijn er minder mogelijkheden geweest om deel te nemen aan de reanimatiecursussen. Dit geldt voor zowel ‘nieuwe’ vrijwilligers als vrijwilligers die een herhalingscursus moeten doen om hun registratie te behouden. Het blijkt dat van een groot aantal vrijwilligers de registratiedatum bijna verloopt, en dat zou heel erg zonde zijn! Ook voelde niet iedereen zich prettig om mee te doen aan een cursus wanneer dat wél mogelijk was.

Kunnen wij op uw hulp rekenen?

De afgelopen jaren is er door ons allemaal flink geïnvesteerd in het opzetten en onderhouden van een reanimatienetwerk. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen: gemeente Gulpen-Wittem heeft een hoge dekkingsgraad. Dat willen we ook graag zo houden!

Om deze hoge dekkingsgraad van het reanimatienetwerk in stand te houden vragen wij uw hulp! Wij hopen dan ook dat zich veel vrijwilligers aanmelden voor een reanimatiecursus. Elke deelnemer maakt gebruik van een eigen oefenpop.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken