Veilig Verkeer Nederland organiseert binnenkort een gezellige opfriscursus voor fietsers

Alle 50-plussers die graag willen blijven fietsen en met elkaar ervaringen, leuke routes en tips willen uitwisselen, zijn van harte welkom. In opdracht van de regio Maastricht Heuvelland organiseert Veilig Verkeer Nederland dit jaar een aantal VVN Opfriscursussen Fiets en Verkeer met praktijk. Helemaal gratis, op een locatie in de buurt en ook nog eens super gezellig.

In de gemeente Gulpen-Wittem organiseren zij ook dit jaar een VVN Opfriscursus Fiets en Verkeer met praktijk. Deze opfriscursus staat onder leiding van experts van Veilig Verkeer Nederland en in het teken van vrij bewegen in het verkeer, ondanks dat we allemaal een jaartje ouder worden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere slim omgaan met drukke fietspaden, kwetsbaarheid in het verkeer, conditie van het lichaam en veilig fietsen.

Onder het genot van een kopje koffie en/of thee met kleine traktatie leren deelnemers met behulp van praktische filmpjes, foto’s en stellingen meer over veilig fietsen. Na een goed verzorgde lunch krijgen de deelnemers (als gewenst) een gratis fietsspiegel geïnstalleerd door een lokale fietsenhandelaar. Voordat de middag wordt afgesloten wordt er buiten een parcours gereden waarbij men praktische tips krijgt aangereikt.

De opfriscursus wordt georganiseerd op dinsdag 4 juni van 10.00 tot 15.00 uur in Wittem. U ontvangt via mail een week voor aanvang van de cursus een bevestiging met de locatiegegevens (houd mail en spam daarom in de gaten).

Aanmelden

Woont u in Gulpen-Wittem en heeft u interesse in deze opfriscursus? Meld u dan aan via de website van VVN. Dit kan tot uiterlijk een week voor aanvang van de cursus). Of bel tijdens kantooruren naar tel: 088 524 88 50. Indien zij telefonisch niet bereikbaar zijn mag u uw aanmelding per mail sturen naar e-mail: steunpuntzuid@vvn.nl onder vermelding van ‘VVN Opfriscursus Fiets Wittem + de datum’. Vermeld in de mail uw NAW-gegevens, telefoonnummer en de plaats en datum van de cursus waaraan u deel wilt nemen.

Deelname is gratis, maar let op: vol=vol!

Denk om uw veiligheid in het verkeer en graag tot ziens!

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken