Nieuwsoverzicht

 • De krachten gebundeld voor een veilig en leefbaar Heuvelland

  De vijf Heuvellandgemeenten Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Meerssen, Vaals en Valkenburg aan de Geul gaan samenwerken op het gebied van veiligheid. De gemeenten vertaalden gezamenlijke speerpunten in een integraal veiligheidsplan (IVP) voor het Heuvelland. Een unieke samenwerking in Nederland.

  Lees verder

 • Maatwerkoplossingen voor aanpak wateroverlast in het Gulpdal

  Het plan om de wateroverlast in het Gulpdal aan te pakken wordt aangepast. De aanleiding voor het plan van aanpak wateroverlast in het Gulpdal was de korte, hevige regenval die in 2012 schade heeft veroorzaakt bij een aantal inwoners en ondernemers in Slenaken en Beutenaken. In het plan staan maatregelen om de kans op wateroverlast te beperken.

  Lees verder

 • Weekmarkt Gulpen vanaf 4 juni terug naar Looierstraat

  De werkzaamheden in het kader van de renovatie van de Looierstraat en de Gulp zijn bijna klaar. Daarom wordt de weekmarkt in Gulpen vanaf donderdag 4 juni 2020 weer teruggeplaatst van het Looiersplein (parkeerplaats Plus Supermarkt) naar de Looierstraat. Daarmee wordt ook de verbinding tussen de weekmarkt met de aanwezige winkeliers in de Looierstraat weer hersteld.

  Lees verder

 • Onttrekkingsverbod oppervlaktewater van Waterschap Limburg

  Door de aanhoudende droogte heeft Waterschap Limburg per 22 mei een onttrekkingsverbod van water uit beken en sloten ingesteld. Met het instellen van het verbod wil het waterschap verdere daling van het waterpeil voorkomen.

  Lees verder

 • Wees welkom maar neem uw verantwoordelijkheid

  Maandag 1 juni vanaf 12.00 uur mogen de horeca en terrassen weer open. Wel nog onder strikte voorwaarden. Houd daar rekening mee. Alleen dan kunnen we zorgen dat het coronavirus onder controle blijft.

  Lees verder

 • Ook uitgestelde betaling nieuwe belastingaanslagen BsGW

  Eind mei verzendt BsGW weer aanslagen. Deze keer aan belastingplichtigen die de aanslag nog niet ontvangen hebben. Het gaat hierbij om aanslagbiljetten met gecombineerd gemeentelijke en waterschapsbelastingen.

  Lees verder

 • Donatie gemeente aan Voedselbank Limburg-Zuid

  Op donderdag 28 mei heeft wethouder Marion van der Kleij namens de gemeente Gulpen-Wittem een cheque ter waarde van € 1000,-, overhandigd aan de grondleggers van de Voedselbank Limburg-Zuid, Hannie en Harry Verweij.

  Lees verder

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken