Nieuwsoverzicht

 • Programmawijziging: 255e Bondsschuttersfeest Mechelen afgelast in verband met extreme hitte

  Het 255e bondschuttersfeest dat aanstaande zondag 14 augustus plaats zou vinden in Mechelen wordt afgelast vanwege de extreme hitte die door het KNMI wordt voorspeld. De temperaturen kunnen in het weekend oplopen tot 35 graden. Het RIVM heeft een Nationaal Hitteplan ingesteld.

  Lees verder

 • Gratis energiecoach voor woningeigenaren

  Huiseigenaren opgelet! Wilt u energie besparen? Provincie Limburg biedt ruim 600 gratis afspraken aan met een energiecoach. De energiecoach kijkt samen met u hoe u energie kunt besparen in huis.

  Lees verder

 • Wandelmaatje gezocht

  Wil jij samen met iemand op pad? Of vind je het leuk om af en toe iemand gezelschap te houden tijdens een ommetje? Met het initiatief Wandelmaatje koppelen we mensen aan elkaar die graag willen wandelen.

  Lees verder

 • Vaals mag geen wegen afsluiten voor motoren

  Donderdag 4 augustus heeft de rechter uitspraak gedaan: gemeente Vaals mag geen wegen afsluiten voor motoren. Die uitspraak kwam naar aanleiding van een voorlopige voorziening die gemeente Gulpen-Wittem had aangevraagd bij de rechtbank.

  Lees verder

 • Stevige aanpak drugshandel op straat

  De Heuvellandgemeenten pakken overlast door drugshandel op straat aan door naast strafrechtelijk nu ook bestuursrechtelijk te handhaven. De gemeenten hebben de mogelijkheid ingevoerd om bij een overtreding een ‘last onder dwangsom‘ op te leggen.

  Lees verder

 • Oproep aan hondenbezitters

  Voor een hond is het natuurlijk het mooist als hij vrij rond kan rennen, maar helaas kan dat niet overal. Honden spelen een belangrijke rol bij het overbrengen van Neospora-infecties onder runderen. Wat kunt u doen om dit te voorkomen?

  Lees verder

 • Wildkamperen is niet toegestaan

  In Nederland is wildkamperen verboden. Met enige regelmaat treffen onze boa’s toch bezoekers aan die in hun camper, caravan of busje de nacht overbruggen op een openbare parkeerplaats of andere plek in de openbare ruimte. Als dat gebeurt worden de bezoekers aangesproken. Bovendien riskeren ze een boete!

  Lees verder

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken