Nieuwsoverzicht

 • Voorkom vervuiling van grondwater

  Om vervuiling van het grondwater te voorkomen zijn waterwingebieden, grondwaterbeschermingsgebieden en boringsvrije zones aangewezen. Zij worden extra beschermd. Er gelden strengere milieuregels dan op andere plekken in Limburg. Bewoners van die gebieden moeten zich er dan ook van bewust zijn dat ze in een beschermd gebied wonen en dat daar niet alles mag.

  Lees verder

 • De evenementenbranche in coronatijd - Wij zijn er voor elkaar in Gulpen-Wittem - deel 4

  Carnaval 2021 wordt een vastelaovend zonder evenementen en zonder polonaise. En tóch kunnen we dat feest vieren, vindt Robert Loozen. Natuurlijk niet zoals we gewend zijn. Maar een positief verzetje kunnen we allemaal gebruiken.

  Lees verder

 • Onderzoek naar aardwarmte in Gulpen-Wittem

  Tussen 29 januari en 18 maart 2021 vindt in de gemeente Gulpen-Wittem onderzoek naar aardwarmte plaats. Via geluidsgolven worden de lagen en structuren in de ondergrond in beeld gebracht. Dit onderzoek heet Seismische Campagne Aardwarmte Nederland (SCAN).

  Lees verder

 • Nederland telt al bijna 7 miljoen vrijwilligers. Toch missen we jou nog!

  Ons land wordt gemaakt door iedereen die er woont. Door de miljoenen mensen voor wie andere mensen helpen de normaalste zaak van de wereld is en die graag vrijwilligerswerk doen. ‘Mensen maken Nederland’, is het motto van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021. Werk jij mee aan een samenleving die geen sololeving is

  Lees verder

 • Gemeente Gulpen-Wittem gaat mantelzorg dichter bij inwoners organiseren

  De gemeente Gulpen-Wittem gaat mantelzorg anders organiseren: méér lokaal en dichter bij de inwoner. Gericht op ondersteuning die nog beter aansluit bij de wensen en behoeften van mantelzorgers zelf. Om dit te bereiken start de gemeente een pilotsamenwerking met TriaCura Mantelzorgmakelaars Zuid-Limburg.

  Lees verder

 • Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties van start

  In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties jouw gegevens. Het gaat om gegevens van burgers, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan hierbij helpen.

  Lees verder

 • Personeel en vrijwilligers van woonzorgcentrum Klein Gulpen winnen Uitstralingsprijs 2020

  Het college van burgemeester en wethouders van Gulpen-Wittem heeft de Uitstralingsprijs 2020 toegekend aan het personeel en de vrijwilligers van woonzorgcentrum Klein Gulpen. Dit gebeurde op advies van het Uitstralingscomité.

  Lees verder

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken