Nieuwsoverzicht

 • Feestelijke opening speeltuin Gulpen-Oost

  Na een lange voorbereiding is op 26 september 2020 de gerenoveerde speeltuin en het voetbalveld in Gulpen-Oost ‘officieel’ geopend. Dit burgerinitiatief is tot stand gekomen door een mooie samenwerking van buurtbewoners en de gemeente die zich sterk maakten om deze speeltuin te renoveren.

  Lees verder

 • In gesprek over het thema Eenzaamheid

  Het thema Eenzaamheid verdient aandacht. Het komt voor bij alle generaties en in alle lagen van onze gemeenschap! Om eenzaamheid aan te pakken hebben we elkaar nodig. Daarom is het belangrijk dat we daar met elkaar het gesprek over voeren. Op donderdagavond 24 september kwamen de kernoverleggen van Gulpen-Wittem en enkele leden van de Adviesraad Sociaal Domein bijeen om met elkaar over het onderwerp eenzaamheid te praten.

  Lees verder

 • Week van de jonge mantelzorger

  In Nederland is een op de vier jongeren tussen de 4 en 24 jaar mantelzorger. Zij groeien op met een broer, zus of ouder met een ziekte, stoornis of beperking. Volgende week is het 'De week van de jonge mantelzorger'. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waaraan jongeren kunnen deelnemen.

  Lees verder

 • Duurzaam omgaan met water? Een regenton helpt!

  Ook in 2020 kunt u zich als inwoner van Gulpen-Wittem aanmelden voor 1 gratis regenton. Binnenkort maken we via de gemeentelijke communicatie-kanalen bekend hoe en waar dat kan. Dat wordt in ieder geval digitaal.

  Lees verder

 • Gemeente Gulpen-Wittem brengt Cittaslow kinderboek uit

  Na een maandenlange voorbereiding is het zo ver: kinderen kunnen al lezend leren over het thema ‘Cittaslow’ en ontdekken wat dat allemaal inhoudt via het kinderboek dat de gemeente Gulpen-Wittem heeft uitgebracht. Vandaag vond de officiële boekpresentatie plaats in de nieuwe gemeenschapsaccommodatie in Gulpen.

  Lees verder

 • Stimuleringsregeling Duurzaam Thuis

  Je wilt geld besparen én duurzamer leven. Je huis beter isoleren, zelf energie opwekken of je waterverbruik terugdringen? Wat je wensen ook zijn, de Provincie Limburg helpt je graag met de Stimuleringsregeling Duurzaam Thuis.

  Lees verder

 • Publieke inspraak over het plan-MER voor het Beleidsplan Ruimte provincie Limburg (België)

  De provincie Limburg maakt een Beleidsplan Ruimte voor haar grondgebied. Daarin staat de visie op de ruimte in de provincie. Het beleidsplan zal bestaan uit een strategische visie voor de lange termijn en beleidskaders die op middellange termijn zorgen voor de uitvoering ervan.

  Lees verder

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken