Nieuwsoverzicht

 • Ambitieus investeren – 1e begrotingswijziging 2021

  De begrotingswijziging is dit jaar in verschillende opzichten bijzonder te noemen. Het is de vertaalslag van het nieuwe coalitieprogramma 2020-2022 “Samen met de inwoners voor een stabiel bestuur”. En er zijn nieuwe wensen in opgenomen waarover het vorige college, gelet op de ontstane situatie, geen besluiten meer heeft genomen.

  Lees verder

 • Jij vindt jouw toekomst toch ook belangrijk?

  Wat zijn jouw dromen, ideeën en wensen voor je eigen omgeving? Hoe wil jij straks wonen en werken, je ontspannen en je verplaatsen in onze regio? We zijn druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe omgevingsvisie. Jouw input is van essentieel belang. Dit is hét moment om van je te laten horen, wij zijn razend benieuwd naar je mening!

  Lees verder

 • Beleefweekend 2020 geannuleerd

  Door de aangescherpte coronamaatregelen van de Rijksoverheid gaat het Beleefweekend op 23, 24 en 25 oktober niet door. Het Beleefweekend is een jaarlijks evenement in de Cittaslow-gemeenten Gulpen-Wittem, Vaals en Eijsden-Margraten, dat draait om de thema’s rust, ruimte, stilte en donkerte.

  Lees verder

 • Cittaslow jaarvergadering - Gulpen-Wittem neemt digitaal deel

  Fysiek aanwezig zijn bij de Cittaslow jaarvergadering in Italië zat er vanwege de corona-maatregelen helaas dit jaar niet in. Daarom heeft de gemeente Gulpen-Wittem een filmproductie gemaakt om toch, op digitale wijze, actief een bijdrage te leveren aan de jaarvergadering.

  Lees verder

 • Heropening bloemenboetiek ‘t Blumpke

  Op woensdag 7 oktober werd bloemenboetiek ’t Blumpke door eigenaar Ed Horsmans en burgemeester Ramaekers symbolisch opnieuw geopend. Veertig jaar geleden kozen Ed en zijn vrouw Dorien voor het bloemenminded Gulpen om te starten met ’t Blumpke. In 40 jaar zijn zij uitgegroeid tot een begrip in de regio.

  Lees verder

 • Kijktip: 'Hier is mijn vaderland'

  Binnenkort te zien op televisie: Gulpen-Wittem in de hoofdrol van de L1 serie 'Hier is mijn vaderland'. Een filmproductie waarin onder andere de lokale gemeenschappen van Gulpen-Wittem, oude tradities, het veelzijdige landschap en cultuurhistorie centraal staan. De voorbereidingen zijn al een tijd in volle gang. Gelukkig konden vrijwel alle opnamen gemaakt worden vóór de coronamaatregelen.

  Lees verder

 • Inloopavond wateroverlast verminderen in Gulpdal – aanmelden verplicht

  In juni 2020 hebben de bestuurders van de gemeente Gulpen-Wittem, Staatsbosbeheer, Provincie Limburg en Waterschap Limburg, bekend gemaakt dat een aantal plannen in het Gulpdal is vervallen. Denk aan de dam en de afgravingen benedenstrooms. Wel is gekozen voor de maatwerkoplossingen die tot doel hebben de wateroverlast ten gevolge van extreem hoge afvoeren in de Gulp te voorkomen. Tijdens de inloopavond lichten de projectpartners de oplossingen nader toe, voordat ze in procedure worden gebracht.

  Lees verder

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken