Nieuwsoverzicht

 • Bent u al Waterklaar?

  Ons klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met hittegolven en hevige neerslag. Dit zorgt voor watertekorten in droge perioden en wateroverlast tijdens piekbuien. Extreme hitte zorgt voor overlast. In natte perioden staan de straten blank, lopen kelders onder en vervuilt het rioolwater onze omgeving. Het is belangrijk dat we ingrijpen, ook u kunt actie ondernemen.

  Lees verder

 • Belastingaanslag gemeente & waterschap 2020

  In de tweede helft van februari ontvangt u de belastingaanslag voor 2020. Dit is een aanslagbiljet met de gemeentelijke belastingen én de waterschapsbelastingen. Heeft u een account op MijnOverheid.nl? Dan ontvangt u het aanslagbiljet online in uw Berichtenbox.

  Lees verder

 • Sprekersplein op 6 februari: laat uw stem horen

  Om een weloverwogen besluit te kunnen nemen, hoort de gemeenteraad graag de mening van belanghebbenden. Daarom vindt er een zogenaamd ‘sprekersplein’ plaats. U kunt tijdens dit sprekersplein uw mening geven over voorstellen, die op de agenda staan.

  Lees verder

 • Een veilige buurt begint bij uzelf

  ‘Een veilige buurt begint bij uzelf’. Logisch, zou u misschien denken. Toch blijkt in de praktijk dat wij het inbrekers en andere kwaadwillende partijen soms erg makkelijk maken, met alle gevolgen van dien. In veel gevallen kunt u zelf het kwaad voorkomen, blijkt ook uit de bewustwordingsacties die de BOA’s van de gemeente Gulpen-Wittem in samenwerking met Politie Heuvelland rondom veiligheid organiseren. Zij gaan samen op pad en ‘testen’ de veiligheid in uw omgeving.

  Lees verder

 • Begroting 2020 in één oogopslag: waar gaat het geld naartoe?

  Waar komt het geld vandaan en waar gaat het naartoe? Dat zijn goede en terechte vragen die u als inwoner of ondernemer aan de gemeente mag stellen. Om dit inzichtelijk te maken presenteert de gemeente aan u: de begroting in één oogopslag.

  Lees verder

 • Grens bijzondere bijstand verhoogd van 100 naar 110%

  Per 1 januari 2020 heeft de gemeente Gulpen-Wittem de norm voor het aanvragen van bijzondere bijstand verhoogd van 100% naar 110%. De gemeenteraad van Gulpen-Wittem heeft hiermee ingestemd tijdens de begrotingsvergadering in november vorig jaar. Door de grens van bijzondere bijstand te verhogen kunnen aanzienlijk méér mensen gebruikmaken van bijzondere bijstand en van andere minimaregelingen.

  Lees verder

 • Opening sportstudio ‘InfraLigne Gulpen’

  Vorige maand opende wethouder Guido Houben sportstudio ‘InfraLigne Gulpen’. In plaats van cadeautjes en attenties vroegen eigenaressen Lilian Wabers en Anja Grotens een donatie voor de stichting Jeugdfonds Sport.

  Lees verder

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken