Nieuwsoverzicht

 • Subsidie Energiebesparing Eigen Huis weer open voor eigenaar-bewoners

  Goed nieuws voor woningeigenaren die aan de slag willen met het isoleren van hun huis: Na een tijdelijke stop gaat de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor woningeigenaren en bewoners weer open! Naar verwachting kunnen woningeigenaren vanaf 2 september 2019 hun subsidieaanvraag indienen.

  Lees verder

 • Ieder kind heeft recht op een dagelijks ontbijt

  Het lijkt iets vanzelfsprekends. Ieder kind in Nederland heeft recht op een dagelijks ontbijt. Maar zo vanzelfsprekend is het helaas niet. Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 6 kinderen per klas naar school gaan zonder ontbijt, omdat hun ouders dit niet kunnen betalen. Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt biedt deze gezinnen de helpende hand.

  Lees verder

 • De Nationale Duurzame Huizen Route in de gemeente Gulpen-Wittem

  Welke stappen zet je op weg naar een aardgasvrije woning? Ga je voor een warmtepomp of een zonneboiler? Steeds meer mensen zijn op zoek naar informatie over duurzame en energiebesparende maatregelen om een goede keuze te kunnen maken voor hun woning. Daarom doet gemeente Gulpen-Wittem mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route.

  Lees verder

 • 350ste sterftejaar Rembrandt en 100 jaar vrouwenkiesrecht centraal tijdens Kunstdagen Wittem

  Van 6 t/m 29 september 2019 vindt de 32ste editie van de Kunstdagen Wittem plaats in de historische kloosterbibliotheek in Wittem. Gedurende deze weken is er een bijzondere kunstexpositie rondom het thema 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland. Daarnaast is er een muzikaal programma rond het 350ste sterftejaar van Rembrandt van Rijn.

  Lees verder

 • Beleefweek Limburg 2019

  De Beleefweek Limburg 2019 is dé kans om het Limburgse landschap te beleven en streekproducten te proeven. Verwonder je over de vergezichten. Geniet van sport en spel. Kortom, laat mooie nieuwe herinneringen ontstaan. Van 6 tot en met 15 september 2019 is een week met aantrekkelijke activiteiten voor jong en oud in de natuur met dit jaar als thema ‘grenzeloos genieten’.

  Lees verder

 • Weekmarkt Gulpen vanaf 15 augustus op het Looiersplein

  Maandag 12 augustus start de reconstructie van de Looierstraat en de Gulp in het centrum van Gulpen. De weekmarkt die er elke donderdag-ochtend plaatsvindt vindt vanaf 15 augustus tijdelijk plaats op het Looiersplein in Gulpen (de parkeerplaats bij PLUS Supermarkt).

  Lees verder

 • Welke jongere verdient een lintje?

  Soms verdient iemand het om in het zonnetje te worden gezet. Speciaal voor jongeren in Gulpen-Wittem heeft de gemeente het Jongerenlintje in het leven geroepen. Het lintje wordt uitgereikt aan jongeren in de leeftijd van 6 t/m 20 jaar die een bijzondere prestatie hebben verricht en daardoor een positieve bijdrage hebben geleverd aan de leefbaarheid in de gemeente.

  Lees verder

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken