Nieuwsoverzicht

 • Belastingaanslagen BsGW in februari in uw brievenbus

  In februari ontvangt u de aanslagbiljetten met de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. Deze krijgt u met de post of digitaal in uw persoonlijke berichtenbox van MijnOverheid. Op het aanslagbiljet staat ook de WOZ-waarde van uw woning of pand.

  Lees verder

 • Met welke vragen kunt u bij een clientondersteuner terecht?

  Heeft u een (hulp)vraag of krijgt u zorg? U kunt dan contact opnemen met de gemeente of een andere organisatie. Er vindt dan vaak een persoonlijk gesprek plaats. U mag altijd iemand meenemen naar dit gesprek. U kunt uw vragen en zorgen ook delen met een onafhankelijke vertrouwenspersoon van een neutrale organisatie. Dit heet cliëntondersteuning.

  Lees verder

 • Gemeente Gulpen-Wittem faciliteert elektrisch rijden met plaatsing laadpalen

  Gemeente Gulpen-Wittem wil het rijden met elektrische voertuigen stimuleren. Om in de toekomst te voorzien in de laadbehoefte van die voertuigen gaat de gemeente de komende tien jaar 150 laadpalen (300 publieke laadpunten) plaatsen.

  Lees verder

 • Aanleg rotonde op schoolthuisroute Wahlwiller - Mechelen

  De gemeente gaat een rotonde aanleggen op de kruising Capucijnenweg – Partijerweg. De kruising maakt onderdeel uit van de schoolthuisroute van leerlingen uit Nijswiller, Wahlwiller en Partij-Wittem, die in Mechelen naar de basisschool gaan.

  Lees verder

 • Aanwijzing collectieve dagen voor festiviteiten 2022

  Het college mag jaarlijks dagen aanwijzen waarop bedrijven meer geluid mogen maken dan anders. Dat noemen we collectieve festiviteiten op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Tijdens deze dagen gelden afwijkende geluidsnormen. U vindt het overzicht van deze dagen hier.

  Lees verder

 • Begrip voor signalen uit de samenleving

  Wij, de burgemeesters, hebben begrip voor de onvrede van de ondernemers in onze gemeenten. Onder andere de grensligging maakt de situatie in Zuid-Limburg extra schrijnend. We zien dat de bestrijding van de pandemie ertoe leidt dat het water bij sommige ondernemers en verenigingen tot aan de lippen staat. Daarom lobbyen we intensief in Den Haag. We hebben er hoop op dat de eerste effecten hiervan vanavond tijdens de persconferentie zichtbaar worden en dat onder andere de niet-essentiële winkels op afspraak open kunnen.

  Lees verder

 • Begroting 2022 in één oogopslag: waar gaat het geld naartoe?

  Waar komt het geld vandaan en waar gaat het naartoe? Dat zijn goede en terechte vragen die u als inwoner of ondernemer aan de gemeente mag stellen. Om dit inzichtelijk te maken presenteert de gemeente aan u: de begroting in één oogopslag.

  Lees verder

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken