Nieuwsoverzicht

 • BsGW verstuurt belastingaanslagen 2018

  Burgers en bedrijven die bij MijnOverheid zijn aangemeld ontvangen woensdag 21 februari de digitale aanslag gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen 2018. Vanaf dinsdag 27 februari worden de aanslagen per post bezorgd. Er worden in totaal ongeveer 540.000 aanslagen bezorgd in de gemeenten die bij de belastingsamenwerking BsGW in Limburg zijn aangesloten.

  Lees verder

 • Informatie over cliëntondersteuning

  Ontvangt u zorg of ondersteuning? Of gaat u te maken krijgen met zorg? Dan hebt u geregeld contact met de gemeente of een andere organisatie. Er vindt dan vaak een persoonlijk gesprek plaats. U mag altijd iemand meenemen naar dit gesprek. Kan er niemand uit uw eigen omgeving mee naar het gesprek? Dan kunt u gratis ondersteuning krijgen van een neutrale organisatie. Dit heet cliëntondersteuning. De cliëntondersteuner denkt met u mee en geeft advies.

  Lees verder

 • Vermindering afvalstoffenheffing wegens medische indicatie

  Sinds 1 januari 2018 biedt de gemeente Gulpen-Wittem de mogelijkheid om vermindering van de afvalstoffenheffing wegens medische indicatie aan te vragen. Deze vermindering kunt u aanvragen via de BsGW via het daarvoor bestemde formulier. U dient het formulier volledig in te vullen en te laten ondertekenen door een medisch specialist of behandelend arts.

  Lees verder

 • Informatiebijeenkomsten over nieuw Subsidiebeleid

  Subsidies: voor een groot aantal partijen en Gulpen-Wittem een onderwerp dat hoog op de agenda staat. En terecht, want het ontvangen van een subsidie biedt mogelijkheden! Op 6 februari 2018 heeft de gemeente de nieuwe beleidsregels ten aanzien van subsidieverlening vastgesteld. Om verenigingen over de nieuwe regels én mogelijkheden te informeren organiseert de gemeente informatiebijeenkomsten.

  Lees verder

 • De gemeenteraad vergadert op 22 februari 2018

  Wilt u weten wat er op de agenda staat? Op onze website www.gulpen-wittem.nl vindt u onder het kopje “Bestuur & Organisatie > Raadsinformatie” de agenda en kunt u de bijbehorende stukken bekijken.

  Lees verder

 • Paul Hick ontvangt Orde van de Kiebeukel

  Dit jaar is de Orde van de Kiebeukel toegekend aan de heer Paul Hick van carnavalsvereniging de Gaarekiekere uit Gulpen. Sinds 1978 reikt de gemeente Gulpen-Wittem de Orde van de Kiebeukel uit aan personen die zich voor de plaatselijke carnaval verdienstelijk hebben gemaakt.

  Lees verder

 • Subsidie voor restauratie monumentale Hoeve de Bek

  De Provincie Limburg heeft een subsidie van 274.417 euro beschikbaar gesteld voor de restauratie van Hoeve de Bek in Gulpen. Deze monumentale boerderij zal na de restauratie verschillende functies krijgen. De hoeve zal straks een woonhuis, mantelzorgwoning, Bed & Breakfast en de mogelijkheid tot het hobbymatig houden van paarden herbergen.

  Lees verder

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken