Nieuwsoverzicht

 • Bredere bosrand voor leefgebied hazelmuis

  Staatsbosbeheer gaat vanaf 1 december in de gemeente Gulpen-Wittem op diverse plekken de bosranden verbreden. Deze bosranden worden geschikt gemaakt als leefgebied en als verbinding voor de hazelmuis.

  Lees verder

 • Eindstand actie ‘Limburg Geeft een Jas en Verwarmt een Hart’ bekend

  Het aantal dak- en thuislozen, volwassenen en kinderen die in armoede leven neemt fors toe. Mede door corona zit de dag- en nachtopvang overvol in Limburg. De afgelopen weken hebben veel mensen geholpen met de inzameling van warme jassen voor de Kledingbank, het Leger des Heils en lokale initiatieven. Op 27 november werd de eindstand live bij L1 bekendgemaakt.

  Lees verder

 • Jongerenlintje voor Tycho Gielen (12) en Bo Hogenboom (18)

  Op vrijdag 20 november 2020 ontvingen twee jongeren uit Gulpen-Wittem een Jongerenlintje uit handen van burgemeester Nicole Ramaekers. Het lintje is toegekend aan Tycho Gielen (12 jaar) uit Gulpen en Bo Hogenboom (18 jaar) uit Reijmerstok.

  Lees verder

 • Lichtjesactie als lopend vuurtje door Gulpen-Wittem!

  Onlangs deed burgemeester Nicole Ramaekers een oproep: “Laten we in deze tijd AANDACHT VOOR ELKAAR hebben. Laten we ‘elkaars licht’ zijn. Want juist nu kunnen we elkaar helpen om door deze periode heen te komen. Ik zou u willen vragen om dit jaar deze verlichting al wat eerder op te hangen, waarbij het licht dan symbool staat voor de aandacht die we voor elkaar hebben.” Aan deze oproep wordt al volop gehoor gegeven!

  Lees verder

 • Uitreiking gemeentelijke onderscheiding aan Rina Lenssen-Donners

  Op dinsdag 17 november 2020 heeft de burgemeester Ramaekers-Rutjens een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt aan Rina Lenssen-Donners uit Heijenrath. Zij ontving de erespeld van de gemeente Gulpen-Wittem.

  Lees verder

 • 26 november live op L1: eindstand van de actie ‘Limburg Geeft een Jas en Verwarmt een Hart’

  De afgelopen weken hebben veel mensen gehoor gegeven aan de oproep warme jassen in te zamelen voor de Kledingbank, het Leger des Heils en lokale initiatieven. Ook vele inwoners van Gulpen-Wittem zijn in hun kledingkast gedoken en hebben jassen gedoneerd. Op 26 november wordt de eindstand van deze hartverwarmende actie live bij L1 bekendgemaakt.

  Lees verder

 • Energietransitie speelt ook in Gulpen-Wittem

  We zullen meer duurzame energie moeten gaan opwekken als we de opwarming van de aarde tegen willen gaan. Alleen zo stopt de zeespiegel met stijgen, verminderen we het steeds vaker voorkomende extreme weer en voorkomen we het uitsterven van plant- en diersoorten. Dat kunnen we doen door over te stappen op energiebronnen die niet opraken.

  Lees verder

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken