Nieuwsoverzicht

 • Jongeren en alcohol in Zuid-Limburg

  De gemeenten in Zuid-Limburg onderzochten onlangs hoe goed winkels en horeca zich aan de regels voor alcoholverkoop houden. Om te zien of alcoholverkopers zich aan de leeftijdsgrens houden, hebben ze minderjarige studenten ingezet. Deze studenten probeerden bijna 1000 keer alcohol te kopen bij supermarkten, horeca, cafetaria’s, slijterijen en kantines.

  Lees verder

 • Oude Omgevingsloketten OLO en AIM niet meer actief

  Begin dit jaar zijn we overgegaan naar een nieuw landelijk omgevingsloket-portaal. Hier kunt u terecht als u een boom wilt kappen, een dakkapel plaatsen, een huis bouwen, iets slopen, of bijvoorbeeld een monument veranderen of onderhouden. Vanaf 1 juli 2024 zijn het oude Omgevingsloket online (OLO) en Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) niet meer voor u beschikbaar.

  Lees verder

 • Ondertekening Realisatieovereenkomst voor Nieuwbouwproject in Gulpen-Wittem

  Op woensdag 19 juni heeft directeur-bestuurder Michiel Sluijsmans in het bijzijn van wethouder Piet Franssen een realisatieovereenkomst ondertekend voor de bouw van 20 nieuwe appartementen aan de Burggraverweg/ Nieuwstraat in Gulpen.

  Lees verder

 • ACT! Interventieteam in heel Limburg aan de slag

  Limburg is de eerste provincie in Nederland die één provinciedekkend bestuurlijk interventieteam heeft. Het ACT! bestaat uit vijf regionale teams die samen een netwerk vormen. Deze regionale teams voeren wekelijks gemeentelijke controles uit om zo criminele netwerken te verstoren en onze samenleving leefbaar te houden.

  Lees verder

 • Verkennen maatregelen wateroverlast in Geulgebied van start

  In Zuid-Limburg is een belangrijke stap gezet op weg naar een betere bescherming tegen extreme wateroverlast. Provincie Limburg, Waterschap Limburg en de gemeenten in het gebied starten samen met het verkennen van een pakket aan maatregelen voor het hele Geulgebied. Het Geulgebied is het eerste stroomgebied waar een verkenning start. De overige stroomgebieden in Limburg volgen daarna. Na de zomer wordt een aanpak uitgewerkt voor de stroomgebieden van de Geleenbeek en de Roer.

  Lees verder

 • Extra raadsvergadering op donderdag 27 juni

  De gemeenteraad van Gulpen-Wittem vergadert op donderdag 27 juni vanaf 19.30 uur. De gemeenteraad komt op deze avond bijeen om te spreken over de politieke situatie in de gemeente Gulpen-Wittem.

  Lees verder

 • Beleef de Dag van het Water

  Op zondag 30 juni is de ‘Dag van het Water’ in Valkenburg. Deze dag staat in het teken van onze gezamenlijke uitdaging: Limburg beter voorbereiden op en beschermen tegen wateroverlast.

  Lees verder

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken