Nieuwsoverzicht

 • Evaluatie verkeerspilots Verantwoord op weg

  De gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten werken samen om de verkeersoverlast in het Heuvelland te verminderen. Dat gebeurt via het project Verantwoord op weg. Eind augustus 2021 zijn op vier drukke plekken in het Heuvelland verkeersmaatregelen genomen die tot en met 30 oktober duren. De gemeenten nodigen u uit om uw mening over deze maatregelen te delen.

  Lees verder

 • Tijdelijke werkzaamheden rondom wandel- en mountainbikepad Lintjesveldpad Heijenrath

  In de bosranden bij Slenaken woont een ernstig bedreigd zoogdiertje: de hazelmuis. Van eind september tot eind november 2021 gaat Staatsbosbeheer hier aan de slag om dit dier een betere leefomgeving te geven.

  Lees verder

 • Hoe fit bent u? Gratis fitheidstest vanaf 55 jaar!

  In november 2021 organiseert de gemeente fitheidstesten voor inwoners van Gulpen-Wittem vanaf 55 jaar. Een fitheidstest bestaat uit een aantal eenvoudige testen die uw conditie, spierkracht en flexibiliteit meten. Uw huidige lichamelijke gesteldheid staat centraal. U ontvangt een beweegadvies dat bij u past!

  Lees verder

 • ‘Groene Knoop’ van Eys naar Mechelen

  Op zaterdag 25 september opende loco-burgemeester Jos Hendriks officieel de ‘Groene Knoop’, de winkel van eigenaresse Astrid Deckers. Met haar eco-vriendelijke collectie is zij een voorbeeld voor anderen en werkt zij mee aan een duurzame toekomst in onze gemeente.

  Lees verder

 • Dorpsplein Partij; een ontmoetingsplek voor jong en oud!

  In aanwezigheid van burgemeester Ramaekers-Rutjens, wethouders Jos Last, Jos Hendriks en Piet Franssen vond, tijdens de Parteyer Daag op 18 september, de officiële opening en ingebruikname van het Dorpsplein in Partij plaats.

  Lees verder

 • Startsein werkzaamheden veilige fietsverbinding tussen Heuvelland en Parkstad

  Op 17 september werd het officiële startsein gegeven voor de werkzaamheden aan de Daelsweg, tussen Ubachsberg en Heerlen en aan de Vijfbundersweg-Vrakelbergerweg tussen Ubachsberg en Wijlre. De wegen worden in fasen aangepakt om een veilige fietsverbinding te maken. De reconstructie duurt naar verwachting tot eind 2022.

  Lees verder

 • Onthulling plaquette Eyserbosweg

  Zaterdag 11 september werd, in aanwezigheid van burgemeester Ramaekers, op het hoogste punt van het Eyserbos in Eys, een plaquette onthuld ter nagedachtenis aan ‘the mew’.

  Lees verder

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken