Nieuwsoverzicht

 • Reanimatie Oproep Netwerk zoekt vrijwilligers: volg een gratis reanimatiecursus!

  Iedereen kan leren reanimeren, in één avond heeft u het onder de knie. Bovendien kost het u niets. De gemeente betaalt de cursus én de jaarlijkse herhalingsles. De enige voorwaarde is dat u zich bij het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) aanmeldt.

  Lees verder

 • Succesvolle bijeenkomst lokale energiecoöperatie

  In de gemeenten Gulpen-Wittem en Valkenburg aan de Geul is een initiatief gestart om een gezamenlijke energiecoöperatie op te richten. De gemeente Gulpen-Wittem organiseerde woensdag 25 januari een bijeenkomst voor inwoners die hier meer over wilde weten. Daar kwamen ruim 50 belangstellenden op af.

  Lees verder

 • Volg een gratis cursus valpreventie

  Staat u nog stabiel op uw benen? Naarmate u ouder wordt, kunt u balans, stabiliteit of zelfvertrouwen zijn kwijtgeraakt. In februari organiseert bureau Negen in samenwerking met de gemeente Gulpen-Wittem een gratis valpreventie cursus.

  Lees verder

 • We zijn er voor mensen die het met minder moeten doen

  Heb je weinig te besteden en is het voor jou of je gezinsleden lastig om deel te nemen aan leuke activiteiten of hobby’s? Of vind je het moeilijk om je internet/telefoonabonnement of abonnement op de krant te betalen? Misschien biedt de regeling ‘Tegemoetkoming sociale en culturele activiteiten’ uitkomst.

  Lees verder

 • Rapport Deltares brengt de complexe werking van de watersystemen in Limburg in beeld en biedt een basis voor de vervolgaanpak

  Donderdag 26 januari 2023 heeft kennisinstituut Deltares tijdens een webinar de resultaten gepresenteerd van de watersysteemanalyse in Limburg. Er is een analyse gemaakt hoe de watersystemen van beken en rivieren in het zuidelijke deel van Limburg werken bij extreem natte weersomstandigheden.

  Lees verder

 • Gemeente denkt mee bij stijging huizenprijzen

  Wanneer u een woning koopt, betaalt u elk jaar onroerende-zaakbelasting (OZB) aan de gemeente. In 2021 zijn veel woningen meer waard geworden. Dat zou betekenen dat u plots veel meer OZB betaalt. Om dit te voorkomen, verlaagt de gemeente het tarief voor de OZB.

  Lees verder

 • Fotogebruik WOZ-waardebepaling door BsGW

  Voordat BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg) start met het versturen van de aanslagen moet de WOZ-waarde van uw woning vastgesteld te worden. Daarom krijgen veel mensen vooraf een vragenlijst van BsGW, met de vraag om daarbij ook foto’s van de binnenkant van de woning mee te sturen.

  Lees verder

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken