Nieuwsoverzicht

 • Wegwerkzaamheden Looierstraat en Gulp

  Maandag 19 februari zijn de voorbereidingen voor de reconstructie van de Looierstraat en de Gulp in Gulpen gestart. De werkzaamheden duren naar verwachting ongeveer 8 weken, afhankelijk van de weers- en werkomstandigheden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door BAM en Van Geleuken in opdracht van WML, Enexis en deels van Ziggo.

  Lees verder

 • Gulperberg en Koning van Spanje in Volta Limburg Classic

  Het parcours van de Volta Limburg Classic voor 2018 is aangepast door na circa 120 kilometer drie lokale rondes in de gemeente Gulpen-Wittem te rijden met in iedere ronde de beklimmingen van de Gulperberg en de Koning van Spanje. De doorkomsten van deze in totaal 6 beklimmingen zullen dan ook nog het Rabobank bergklassement bepalen. Hiermee komt onze gemeente een uur lang live in beeld en kunnen inwoners en bezoekers het peleton een aantal keren kort na elkaar zien passeren. Wij houden u graag op de hoogte.

  Lees verder

 • Gemeente aangesloten bij Jeugdsportfonds Limburg

  De gemeente Gulpen-Wittem vindt dat álle kinderen moeten kunnen sporten. Helaas blijkt dit in de huidige praktijk niet voor iedereen vanzelfsprekend te zijn. Sterker nog: jongeren in Gulpen-Wittem bewegen en ondernemen nog te weinig. Om sport beter toegankelijk te maken voor jongeren, is de gemeente officieel aangesloten bij Jeugdsportfonds Limburg! Dat biedt mogelijkheden.

  Lees verder

 • Rd4 stopt tijdelijk met ledigen GFT-containers

  Vanwege de voorspelling dat de nachttemperatuur volgende week ver onder nul zal dalen en de temperatuur ook overdag niet boven het vriespunt zal uitkomen, is besloten dat de GFT-containers in de week van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart 2018 niet zullen worden geledigd.

  Lees verder

 • Organiseert u een incidentele festiviteit? Meld het even!

  In de gemeente worden door bedrijven, (horeca)ondernemers, (sport)verenigingen, stichtingen of andere instellingen regelmatig incidentele festiviteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld een festiviteit met live muziek of een afsluitend feest na een toernooi. Deze festiviteit wijkt af van de dagelijkse bezigheden van het bedrijf of de vereniging en valt daardoor in de categorie ‘incidenteel’. Om deze festiviteiten te laten plaatsvinden en een mogelijke geluids-overschrijding te kunnen toelaten dient de organisatie de incidentele festiviteit kenbaar te maken bij de gemeente. Door middel van een zogeheten 12-dagen regeling is het mogelijk om af te wijken van de geldende geluidnormen.

  Lees verder

 • BsGW verstuurt belastingaanslagen 2018

  Burgers en bedrijven die bij MijnOverheid zijn aangemeld ontvangen woensdag 21 februari de digitale aanslag gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen 2018. Vanaf dinsdag 27 februari worden de aanslagen per post bezorgd. Er worden in totaal ongeveer 540.000 aanslagen bezorgd in de gemeenten die bij de belastingsamenwerking BsGW in Limburg zijn aangesloten.

  Lees verder

 • Informatie over cliëntondersteuning

  Ontvangt u zorg of ondersteuning? Of gaat u te maken krijgen met zorg? Dan hebt u geregeld contact met de gemeente of een andere organisatie. Er vindt dan vaak een persoonlijk gesprek plaats. U mag altijd iemand meenemen naar dit gesprek. Kan er niemand uit uw eigen omgeving mee naar het gesprek? Dan kunt u gratis ondersteuning krijgen van een neutrale organisatie. Dit heet cliëntondersteuning. De cliëntondersteuner denkt met u mee en geeft advies.

  Lees verder

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken