Nieuwsoverzicht

 • Bouwstenennotitie Omgevingswet lijn50 vastgesteld in de drie de Lijn-50 gemeenten

  Gulpen-Wittem deed dat op 27 mei, Eijsden-Margraten op1 juni en Vaals op 7 juni. Daarmee hebben we fase 1 van ons plan Omgevingsvisie lijn50 afgerond.

  Lees verder

 • Pilots Verantwoord op Weg van start

  In het afgelopen jaar hebben de lijn-50 gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals uitvoering gegeven aan drie moties over verkeersoverlast en de verkeersleefbaarheid in het Heuvelland. De drie gemeenteraden hebben ingestemd met de voorgestelde aanpak van verkeersoverlast. Nu start een aantal pilots.

  Lees verder

 • Hallo Heuvelland: een unieke ontmoetingsplek

  Hallo Heuvelland is hét digitale dorpsplein van, voor én door inwoners in Gulpen-Wittem. Een online platform waar dorpsbewoners elkaar ontmoeten. Hallo Heuvelland is een gezamenlijk initiatief van de kernoverleggen en wordt ondersteund door de gemeente Gulpen-Wittem. Komende weken maak je kennis met de mensen achter het platform. Ze hebben allemaal een persoonlijke boodschap voor jou. Dus… houd het Gulp en Geul Journaal goed in de gaten!

  Lees verder

 • Mantelzorgcompliment 2021

  Zorgen voor een ander is niet vanzelfsprekend. Een mantelzorger heeft namelijk niet persé gekozen voor deze taak maar draagt toch zorg voor de gezondheid van dierbaren om zich heen, door ze te ondersteunen in het dagelijks leven. U kunt vanaf 1 augustus het mantelzorgcompliment aanvragen.

  Lees verder

 • GGD Zuid Limburg start 24 juli met vaccineren zonder afspraak

  GGD Zuid Limburg maakt vaccinatie toegankelijker door te starten met vaccineren zonder afspraak. Vanaf zaterdag 24 juli is het voor inwoners van Zuid-Limburg mogelijk om ook zonder afspraak de eerste prik te halen. Mensen die al een afspraak hebben gepland, kunnen hier geen gebruik van maken.

  Lees verder

 • Blijf ook tijdens de zomervakantie op de hoogte van nieuws uit uw gemeente en de bekendmakingen!

  Tijdens de bouwvakvakantie (7 augustus t/m 28 augustus) verschijnt het Gulp en Geul Journaal niet. Wilt u het gemeentelijk nieuws blijven volgen?

  Lees verder

 • Nu het waterpeil in Gulpen-Wittem weer gezakt is…

  Op woensdag 14 juli en donderdag 15 juli werd Gulpen-Wittem flink geteisterd door hevige regenval en wateroverlast. Dat impact van het water en de schade die het in de hele gemeente (en ver daarbuiten) heeft aangericht is ontzettend groot. Er is door hulpdiensten, vrijwilligers, inwoners en ondernemers hard gewerkt aan het bestrijden van het water. Velen hebben inmiddels de weg naar herstel ingezet.

  Lees verder

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken