Dodenherdenking zaterdag 4 mei

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Europa en Zuidoost-Aziƫ en de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede Wereldoorlog. Het thema voor 4 en 5 mei 2024 is Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid.

In de gemeente Gulpen-Wittem wordt op passende wijze aandacht geschonken aan de Nationale Dodenherdenking. De herdenking is bij het verzetsmonument aan de Eyserlinde (tussen Wittem en Eys). Het gemeentebestuur nodigt alle inwoners en verenigingen uit de herdenking bij te wonen. We stellen uw aanwezigheid op prijs!

Livestream

De herdenking wordt ook live uitgezonden via een livestream op YouTube. Kijk op zaterdagavond 4 mei vanaf 19.30 uur mee.

Bekijk hier de livestream

Programma

1. Redemptoristenkerk Wittem

19.00 uur: Oecumenische Dienst in Scala van het Klooster in Wittem

2. Stille tocht

19.30 uur: De Stille tocht trekt (te voet* en in stilte) vanaf de Plettenbergweg in Wittem naar het Verzetsmonument aan de Eyserlinde.

3. Programma bij het Verzetsmonument

Tijdstip Programma
19.57 uur Voordracht jonge inwoner uit onze gemeente
19.59 uur Taptoe-signaal door de heer Peter Lindelauf
20.00 uur 2 minuten stilte
20.02 uur Spelen Wilhelmus door Harmonie St. Cecilia uit Mechelen
Aansluitend
  • Toespraak door burgemeester Nicole Ramaekers
  • Kranslegging namens het gemeentebestuur
  • Kranslegging namens de kinderen uit Gulpen-Wittem
  • Aanwezigen kunnen bloemen leggen. Tijdens de bloemenhulde worden de namen van oorlogsslachtoffers voorgelezen door een lid van Scouting St. Martinus uit Mechelen.
  • Voordracht door Veteraan Adry Weijenberg
  • Dankwoord
  • Spelen Limburgs Volkslied door Harmonie St. Cecilia uit Mechelen
Circa 20.25 uur Einde

* Tijdens de ceremonie aan de Eyserlinde kunt u gebruikmaken van de zitplaatsen bij het monument. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een taxi, als het wegens gezondheidsredenen voor u niet mogelijk is de stille tocht te voet af te leggen. Het aantal plaatsen in de taxi is beperkt. Wilt u gebruik maken van een zitplaats tijdens de ceremonie en/of mee met de taxi? Meld dit dan bij Dyonne Tieleman via e-mail: evenementen@gulpen-wittem.nl. Mocht u ter plekke besluiten om gebruik te maken van een zitplaats, vraag dan aan een medewerker van de organisatie.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken