Herdenking bij Joods Monument zaterdag 4 mei

Op zaterdag 4 mei herdenkt heemkundevereniging Galopia op gepaste en bescheiden wijze de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog bij het Joods Monument in de Dorpsstraat in Gulpen.

Tot enkele jaren geleden herdacht het gemeentebestuur van Gulpen-Wittem met een bijeenkomst bij dit monument. Door gebrek aan belangstelling is hiermee gestopt en beperkte het gemeentebestuur zich tot de herdenking aan de Eyserlinde in Eys. Een aantal mensen binnen de heemkundevereniging vonden het toch wel jammer dat er hierdoor op geen enkele manier aandacht was voor de oorlogsslachtoffers bij dit monument.

Omdat er vanuit de Gulpener gemeenschap ook enkele vragen kwamen heeft Galopia besloten om, na overleg met de gemeente, een sobere bijeenkomst te houden op zaterdag 4 mei om 10.30 uur. De heemkundevereniging waardeert het dat het gemeentebestuur ervoor kiest om ook bij deze herdenking aanwezig te zijn. Na een kort welkomstwoord vanuit Galopia worden er bloemen gelegd door bestuursleden van deze heemkundevereniging. Na voordracht van een gedicht, door een inwoner van Gulpen, zal een bestuurder van de Gemeente Gulpen-Wittem kort iets vertellen en een krans leggen. Aansluitend worden de andere belangstellenden uitgenodigd om de door hen meegebrachte bloemen neer te leggen.

Programma bij het Joods Monument

Tijdstip Programma
10.30 uur
  • Kort welkomstwoord: namens HKV Galopia, Peter van Amelsvoort
  • Bloemlegging: door bestuursleden Galopia
  • Gedicht: Mieke van Gestel
  • Korte toespraak: namens de Gemeente Gulpen-Wittem
  • Bloemlegging: namens de Gemeente Gulpen-Wittem
  • Bloemlegging: overige belangstellenden worden uitgenodigd
  • Dank je wel: verwijzing naar gemeentelijke herdenking ’s avonds

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken