‘Witte Anjer Perk’ in Gulpen geopend

Onder toeziend oog van aanwezigen, waaronder veteranen uit Gulpen-Wittem, heeft burgemeester Ramaekers samen met mevrouw De Klerck (dochter van de heer Mietus, oudste veteraan uit de gemeente) op vrijdag 3 mei het ‘Witte Anjer Perk’ geopend. Dit perk ligt in de Timpaantuin, tussen het gemeentehuis en gemeenschapshuis ’t Gulper Hoes in Gulpen. Het gemeentebestuur van Gulpen-Wittem vindt het belangrijk om blijvend respect en waardering te tonen voor de inzet van de Nederlandse veteranen. Met de aanleg van dit perk wil het hieraan uiting geven.

Er is specifiek gekozen voor de witte anjer omdat deze bloem in 2005 in Nederland is geïntroduceerd als uiting van waardering voor de Nederlandse veteranen. Deze bloem is zo verworden tot nationaal symbool van deze erkenning en waardering voor de veteranen, die in het verleden op verschillende plaatsen in de wereld zijn ingezet om de vrede te bewaren en dat vaak onder moeilijke omstandigheden moesten doen.

Foto: Eleven Media

Opening witte anjer per in Gulpen

Opening witte anjer perk in Gulpen

Opening witte anjer perk in Gulpen

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken