Verleng en/of vraag uw reisdocument op tijd aan

De gemeente verwacht een toename van het aantal paspoort- en identiteitskaartaanvragen. Deze periode is ook wel bekend als ‘de paspoortpiek’.

Waarom is er een paspoortpiek?

In 2014 was het voor het eerst dat paspoorten en identiteitskaarten tien jaar geldig waren. Doordat de eerste paspoorten en identiteitskaarten met een nieuwe geldigheid in 2024 verlopen, verwachten wij de komende tijd een stijging van het aantal aanvragen. De paspoortpiek start vanaf dit jaar en duurt naar verwachting zo’n 5 jaar, dus tot en met 2028.

Afspraak maken

Houd rekening met langere wachttijden, zeker voor vakantieperiodes. Wij adviseren u om de einddatum van uw paspoort of identiteitskaart te controleren. Ook ontvangt u van ons een herinneringsbrief als uw paspoort of identiteitskaart verloopt. U kunt vervolgens via onze website eenvoudig een afspraak plannen op een moment dat u uitkomt: www.gulpen-wittem.nl/afspraak.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken