Vragen over de overheid? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid

Tegenwoordig worden veel zaken geregeld via het internet. Ook het contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Vanaf 14 jaar krijgt uw kind te maken met digitale diensten van overheidsorganisaties. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van een identiteitskaart, het aanvragen van een theorie-examen voor scooter – of autorijbewijs of het aanvragen van een DigiD. Veel jongeren vinden het lastig om deze digitale overheidsdiensten zelfstandig te regelen.

Help uw kind

Als jongeren hun digitale overheidszaken niet goed regelen, kunnen zij geld mislopen of zelfs in de schulden komen. Daarom is het fijn als u uw kind hierbij helpt.

Digidingen-desk: digitale informatiepunt voor jongeren

Wilt u meer informatie over het regelen van digitale overheidsdiensten? Ga dan naar de website digidingen-desk.nl. Hier vindt u uitleg en tips.

Hulp nodig? Ga naar de de Bibliotheek Gulpen-Wittem

Heeft u hulp nodig bij het regelen van de digitale overheidszaken van uzelf of die van uw kind? Ga dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek Gulpen-Wittem. Hier wordt iedereen geholpen met vragen over o.a. DigiD, belastingen, toeslagen, zorg en rijbewijs. De hulp bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) is gratis. Ook als u geen lid bent van de bibliotheek.

Het IDO-spreekuur is op maandag van 10 uur tot 13 uur en op dinsdag van 14 uur tot 17 uur in de bibliotheek in Gulpen.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken