In gesprek over het thema Eenzaamheid

Het thema Eenzaamheid verdient aandacht. Het komt voor bij alle generaties en in alle lagen van onze gemeenschap! Om eenzaamheid aan te pakken hebben we elkaar nodig. Daarom is het belangrijk dat we daar met elkaar het gesprek over voeren. Op donderdagavond 24 september kwamen de kernoverleggen van Gulpen-Wittem en enkele leden van de Adviesraad Sociaal Domein bijeen om met elkaar over het onderwerp eenzaamheid te praten. Dit gebeurde onder leiding van; het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) en de gemeente Gulpen-Wittem. Tijdens de bijeenkomst werden de mogelijkheden verkend om eenzaamheid aan te pakken en tegen te gaan.

Denk ook mee over de aanpak van eenzaamheid, sluit u aan bij de lokale coalitie!

De intentie uitspreken dat u of uw organisatie zich, samen met anderen, in wil zetten voor het tegengaan van eenzaamheid. Dát is de bedoeling van het vormen een lokale coalitie ‘gemeente Gulpen-Wittem tegen eenzaamheid’. Het doel van de coalitie is om tot een gezamenlijke aanpak te komen die aansluit bij de lokale behoeften én bij de initiatieven die er binnen onze gemeente al zijn om eenzaamheid tegen te gaan.

Bent u ook geïnteresseerd en wilt u meedenken over dit thema? Neem dan contact op met de gemeente via eenzaamheid@gulpen-wittem.nl en teken óók de intentieverklaring om mee te kunnen denken binnen de lokale coalitie!

Symposium Eenzaamheid op 1 oktober

Wilt u meer weten? Wees welkom op het online Symposium Eenzaamheid dat plaatsvindt op donderdag 1 oktober, 13.30 uur. De organisatie ligt in handen van de gemeente Gulpen-Wittem in samenwerking met de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) Limburg en 'Eén tegen eenzaamheid' van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Live uitzending

Het symposium is openbaar en wordt live uitgezonden via het youtubekanaal van de gemeente www.gulpen-wittem.nl/gemgulpenwittem. Het symposium is interactief, dus u kunt actief deelnemen door vragen en opmerkingen te plaatsen via de chatfunctie. De chat wordt voortdurend door ons gevolgd. Let op! Wilt u gebruikmaken van de chatfunctie? Dan moet u bij YouTube inloggen met een Google-account.

Kunt u niet digitaal deelnemen?

Is het voor u, om wat voor reden dan ook, moeilijk of niet mogelijk om de bijeenkomst digitaal bij te wonen? Dan bieden wij u een alternatief. Neem contact op met de organisatie via eenzaamheid@gulpen-wittem.nl of telefoonnummer 043 88 00 659. Meer weten? Kijk dan bij Aanpak Eenzaamheid in Gulpen-Wittem.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken