Energietransitie speelt ook in Gulpen-Wittem

We zullen meer duurzame energie moeten gaan opwekken als we de opwarming van de aarde tegen willen gaan. Alleen zo stopt de zeespiegel met stijgen, verminderen we het steeds vaker voorkomende extreme weer en voorkomen we het uitsterven van plant- en diersoorten. Dat kunnen we doen door over te stappen op energiebronnen die niet opraken. Dat is de kern van de energietransitie. Dat lukt alleen als we regionaal onze verantwoordelijkheid nemen. Dertig energieregio’s in Nederland onderzoeken waar en hoe ze duurzame elektriciteit (wind en zon) kunnen opwekken. Maar ook welke grote warmtebronnen te gebruiken zijn, zodat wijken en gebouwen van het aardgas af kunnen. Dit wordt vastgelegd in een Regionale Energiestrategie (RES). Elke energieregio stelt de energiedoelen en maakt eigen keuzes daarin. De zes gemeenten in Maastricht-Heuvelland vormen een van de drie deelregio’s in Zuid-Limburg.

Het gaat ons allemaal aan

Bekijk de animatie met een uitleg over wat een Regionale Energiestrategie (RES) is.
 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken