Oproep burgemeester Nicole Ramaekers: laten we elkaars licht zijn en alle dorpen in Gulpen-Wittem verlichten!

Beste mensen,

Afgelopen weekend zijn door wethouder Franssen en Marion Vliegen van 'Samenwerking en Promotie Kern Gulpen'  de ‘duizenden’ lampjes van de grote boom in het centrum van Gulpen ontstoken. De ‘Boom van Verbondenheid’ is een geweldig initiatief vanuit de kern Gulpen, en werd ontstoken als start van de Hubertusweek. De boom brengt licht in steeds donker wordende winterdagen in deze moeilijke Coronatijd. En dat licht kunnen we goed gebruiken.

We zijn nu midden in de tijdelijke verzwaring van de maatregelen om Corona tegen te gaan. We mogen maar met zijn tweeën samen op straat, thuis mogen we nog maar twee gasten ontvangen, cafés en restaurants zijn gesloten, samen sporten mag ook niet. En zo zou ik nog even door kunnen gaan. Maar liever heb ik het over hoe we samen de moed erin kunnen houden. Mij helpt daarbij als we samen de positieve dingen ondernemen die we wél kunnen doen.

Het licht van de boom van verbondenheid staat voor mij voor de aandacht voor elkaar. En de kracht die onze lokale samenleving laat zien in deze tijd. Licht is fascinerend. Ik houd van licht. Voor mij heeft het te maken met geborgenheid, gezelligheid, warmte, goedheid en hoop.

De boom in Gulpen bracht mij op een idee. Hoe mooi zou het zijn om dit licht als start te zien en vanaf nu ‘het licht’ als een ‘lopend vuurtje’ door heel onze gemeente te laten lopen. Laten we álle dorpen verlichten! En ik hoop dat u mij daarbij wilt helpen.

Laten we in deze tijd AANDACHT VOOR ELKAAR hebben. Laten we ‘elkaars licht’ zijn. Want juist nu kunnen we elkaar helpen om door deze periode heen te komen, door extra aandacht en hartelijkheid.
Kerstmis is het lichtfeest bij uitstek. Binnen- en ook buitenshuis is dit goed te merken. Ik zou u willen vragen om dit jaar deze verlichting* al wat eerder op te hangen, waarbij het licht dan symbool staat voor de aandacht die we voor elkaar hebben. Een oud ritueel in een hedendaags nieuw jasje.

Heb ik u met mijn oproep op het idee gebracht om samen met anderen in uw straat, wijk of kern een kerstactiviteit te organiseren? Wij als gemeente willen hier graag bij faciliteren. Via onze Samen Doen subsidieregeling kunt u hier bijvoorbeeld subsidie voor aanvragen. Meer informatie over deze subsidieregeling vindt u op www.gulpen-wittem.nl > Onderwerpen> Subsidies.

Wilt u anderen inspireren? Maak dan een foto van uw lichtversieringen en stuur deze naar voorlichting@gulpen-wittem.nl. Wij publiceren de foto’s dan op de sociale media kanalen van de gemeente.

Beste mensen, samen komen we ook hier doorheen.

Hartelijke groeten,
Burgemeester Nicole Ramaekers

*verlichting kan duurzaam, gebruik liefst LED-verlichting en kijk eerst op zolder wat u nog in huis heeft voordat u nieuwe verlichting koopt !

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken