Nationale Dodenherdenking 4 mei: volg het via de livestream!

Jaarlijks vindt op 4 mei de Nationale Dodenherdenking plaats. De invulling van deze viering is door het coronavirus anders dan we gewend zijn. Er is dit jaar, net als vorig jaar, géén georganiseerde bijeenkomst bij het herdenkingsmonument op de Eyserlinde in Eys. Het college van burgemeester en wethouders en een vertegenwoordiger van de gemeenteraad houden er op het gebruikelijke tijdstip wel twee minuten stilte nadat het Signaal Taptoe Infanterie heeft geklonken en legt er een krans. Er is verder geen publiek aanwezig.

Kijk live mee vanuit thuis

Hoewel samen zijn tijdens Herdenkingsdag voor steun en troost zorgt, is het vanwege het coronavirus helaas niet wenselijk dat er ook toeschouwers aanwezig zijn. U kunt wel de herdenking in Gulpen-Wittem volgen vanaf thuis om 19.45 uur via een livestream op ons Youtubekanaal. De livestream wordt verzorgd door de lokale omroep 3Heuvelland.

Kransen, bloemen of herdenkingssteentjes

Wilt u uw betrokkenheid en medeleven tonen? Inwoners, verenigingen, organisaties en bedrijven die een krans, bloemen of een herdenkingssteentje willen leggen bij een gemeentelijk monument, kunnen dit op eigen gelegenheid doen op 4 mei gedurende de dag. Houd daarbij voldoende afstand tot elkaar, minimaal 1,5 meter en houd het op een kort bezoek.

Herdenk thuis

U kunt ook thuis zichtbaar herdenken, graag zelfs. Dit doet u door een vlag half stok te hangen. Dat mag de Nationale vlag, de Europese vlag, de Limburgse vlag of de officiële gemeentevlag zijn. Verder worden blazers uit Gulpen-Wittem verzocht om het Signaal Taptoe Infanterie om 19.59 uur mee te spelen vanuit thuis of in de buurt van een gemeentelijk monument. Na twee minuten stilte klinkt traditiegetrouw het Wilhelmus. U wordt uitgenodigd vanuit huis mee te zingen.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken