Zondag 11 juli 2021 nieuwe editie ‘Ik Fiets Vriendelijk’

Na de succesvolle editie van de campagne ‘Ik Fiets Vriendelijk - On Tour’ op 16 mei, controleren politiemotards op zondag 11 juli opnieuw fietsers op hun gedrag in het Heuvelland. Dat gebeurt samen met twee motorverenigingen.

Wielrenners die zich goed gedragen ontvangen twee groene ventieldopjes, het symbool van de vriendelijke fietser. Hiermee legt de campagne de nadruk op de invloed van gewenst én ongewenst gedrag van fietsers op hun medeweggebruikers. Als het nodig is worden er bekeuringen uitgeschreven bij overtredingen. Denk bijvoorbeeld aan het negeren van rood licht en hinderen van ander verkeer.

Samenwerkingspartners

De campagne is een samenwerking tussen Politie Limburg, Limburg Cycling, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL), Stichting Motard Stein, Stichting Euro Motard Service en de Stichting Ik Fiets Vriendelijk. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, Velo-t en de Limburgse Wielergemeenten.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken