Europarlementariërs op bezoek in Limburg

Maandag 21 februari heeft een delegatie van het Europees Parlement, de Commissie Regionale Ontwikkeling, een bezoek aan Limburg gebracht. De aanleiding van het bezoek was de watersnoodramp van de zomer van 2021. Gedeputeerde Lia Roefs (Wonen, Water, Ruimte en Landbouw ontving zes Europarlementariërs, onder wie de voorzitter van deze commissie, Younous Omarjee en de Nederlandse vertegenwoordiger, Tom Berendsen. Zij hebben zich door diverse betrokkenen laten bijpraten over de impact van deze nationale ramp op Limburg.

Tijdens de ochtend hebben de burgemeesters Nicole Ramaekers-Rutjens van Gulpen-Wittem, Mirjam Clermonts-Aretz van Meerssen en Daan Prevoo van Valkenburg laten zien hoe hun gemeente getroffen is door de ramp. Ze hebben niet alleen benoemd wat er gebeurd is, maar hebben ook aangegeven wat er nodig is om het in de toekomst te voorkomen. Er is benadrukt dat dit niet louter een nationaal probleem is, maar grensoverschrijdend en dat Europarlementariërs hier een rol in kunnen spelen om dit in de EU aan de orde te stellen. Er is veel nodig in Limburg, maar ook over de grenzen heen om op korte en lange termijn een dergelijk ramp te voorkomen.

Burgemeester Ramaekers onderstreept in haar verhaal het belang van betrouwbare prognoses, grensoverschrijdende samenwerking en communicatie. “Daar moet nú iets aan gebeuren en dat is echt noodzakelijk voor de toekomst. Water stopt niet bij de grens!”

Europarlementariers op bezoek over watersnood

Europarlementariers op bezoek over watersnood

Foto's: Aron Nijs

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken