Hoe u Oekraïners kunt helpen

De situatie in Oekraïne laat niemand onberoerd. Er zijn veel vragen, er komen veel steunbetuigingen uit de samenleving en mensen bieden aan te helpen. Dat is hartverwarmend! Wat kunt u doen?

Vluchtelingenwerk Nederland

Op de website van Vluchtelingenwerk Nederland ziet u wat u kunt doen, bij welke organisaties u terecht kunt en wat de actuele situatie is. U vindt er een overzicht van (particuliere) initiatieven en antwoord op veel gestelde vragen. Ook kunt u via het platform laten horen en zien dat u Oekraïense en andere vluchtelingen een warm hart toedraagt door een steunbetuiging achter te laten en een poster te downloaden.

Giro555

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 slaan de handen ineen en roepen Nederland op om te doneren voor mensen die hard getroffen worden door de gebeurtenissen in Oekraïne. Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, psychosociale hulp en schoon drinkwater. Uw gift wordt verdeeld onder de hulporganisaties die deelnemen aan de actie.

Meer informatie vanuit de veiligheidsregio.

Poster Hart voor vluchtelingen

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken