Wat vind jij uniek aan het Grenzeloos bocagelandschap? Vul de online vragenlijst in!

Het landschap van het Heuvelland lijkt veel op het landschap van de Belgische Voerstreek en het Land van Herve. We noemen het een grenzeloos bocagelandschap omdat de hagen en bomenrijen rond weides en velden opvallende lijnen vormen in het landschap.

Grenzeloos zijn ook de bedreigingen waar dit prachtige landschap mee te maken krijgt. Daarom hopen drie Nederlandse Heuvellandgemeenten (Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals), de Vlaamse gemeente Voeren en drie Waalse gemeenten (Plombières, Aubel en Dalhem) uit het Land van Herve om erkend te worden als landschapspark "Grenzeloos bocagelandschap".

Waarom een landschapspark?

Een landschapspark is een gebied met een uitzonderlijk landschap waar plaats is voor landbouw, natuur, wonen, toerisme en ondernemers. Het landschapspark helpt inwoners, boeren, eigenaars en ondernemers met advies en geld om goed voor het landschap te kunnen zorgen.

Wat vind jij uniek aan het Grenzeloos bocagelandschap? En hoe kunnen we er samen goed voor zorgen? Laat het ons weten door deze korte vragenlijst in te vullen. Dat duurt slechts 2 minuten. Alvast bedankt!

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken