Informatiemarkt MAA over Luchthavenbesluit

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert een informatiemarkt over de procedure om te komen tot een Luchthavenbesluit voor Maastricht Aachen Airport. 

Waarover gaat het project?

De luchthaven Maastricht Aachen Airport wil dit jaar een aanvraag voor een luchthavenbesluit indienen bij de minister van Infrastructuur en Waterstaat. In de wet staat dat elke regionale burgerluchthaven van nationale betekenis – waar Maastricht Aachen Airport er één van is – over een luchthavenbesluit moet beschikken. Dit luchthavenbesluit gaat de huidige gebruiksvergunning vervangen. In het luchthavenbesluit worden onder andere vastgelegd:

  • Grenswaarden en regels omtrent het gebruik van de luchthaven (waaronder de openstelling en gebruiksruimte).
  • Ruimtelijke beperkingengebieden waarbinnen regels gelden onder welke voorwaarden er in de omgeving van de luchthaven wel of niet gebouwd mag worden.

Informatiemarkt op donderdag 25 mei 2023

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert een informatiemarkt over de procedure om tot een luchthavenbesluit te komen en de mogelijkheden tot inspraak in deze procedure. Op de informatiemarkt kunt u hierover een toelichting krijgen. U kunt vragen stellen en in gesprek gaan met medewerkers van het ministerie. Ook zullen medewerkers van de luchthaven aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over de voorbereidingen van de aanvraag van het Luchthavenbesluit.

Aanmelden

U kunt zich tot en met 22 mei 2023 aanmelden voor de informatiemarkt door een mail te sturen naar: regionaleluchthavens@minienw.nl.

WANNEER? Donderdag 25 mei 2023.
HOE LAAT? Van 19.00 uur tot 21.00 uur.
WAAR? Grand Café ‘Travelicious’ in de passagiersterminal van Maastricht Aachen Airport, Vliegveldweg nr. 90

Vragen over de informatiemarkt of inhoudelijke vragen over het project? Stuur een mail naar regionaleluchthavens@minienw.nl.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken