Terugblik opening tentoonstelling Spark Birds & the Loneliness of Species

Op zondag 14 mei vond in en om het Hedge House van buitenplaats Kasteel Wijlre de lang verwachte opening plaats van de tentoonstelling ‘Spark Birds & the Loneliness of Species’. De opening trok veel genodigden en werd druk bezocht. In de tentoonstelling tonen twaalf (inter)nationale kunstenaars in totaal veertien hedendaagse kunstwerken waarin de vogel centraal staat. Vier van die werken zijn voor het eerst in Nederland te zien voor het publiek.

Wethouder Franssen heette iedereen van harte welkom, deelde lovende woorden over de spraakmakende tentoonstelling die men op het punt stond te gaan aanschouwen en onderstreepte het belang van kunst en cultuur in de regio en de belangrijke rol die het Hedgehouse daarin vervult.

Na Trouble wandering (to eternity), een tentoonstelling over de watersnood die de buitenplaats trof in 2021, is Spark Birds & the Loneliness of Species de tweede tentoonstelling in een nieuw hoofdstuk op buitenplaats Kasteel Wijlre, waarin door de lens van kunstenaars wordt gekeken naar de relatie tussen mens en natuur.

Burendag: gratis toegang én rondleidingen!

Zondag 4 juni vindt de jaarlijkse Burendag weer plaats bij de buitenplaats. Voor inwoners van Gulpen-Wittem is toegang die dag gratis en worden er rondleidingen georganiseerd. Meer informatie hierover leest u binnenkort op www.kasteelwijlre.nl.

tentoonstelling hedgehouse

tentoonstelling hedgehouse

tentoonstelling hedgehouse

tentoonstelling hedgehouse

tentoonstelling hedgehouse

Foto's: Lorenzo Rietveld

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken