Bezem door de middelenkast Limburg

Alle Limburgse agrariƫrs kunnen meedoen met de Bezemactie Limburg. Met deze actie kunnen zij kosteloos, anoniem en laagdrempelig restanten van gewasbeschermingsmiddelen laten ophalen door een erkend afvalverwerker op het bedrijf. Deelnemers worden bezocht door adviseurs van lokale handelsorganisaties. De bezemactie is mogelijk gemaakt door Provincie Limburg en Waterschap Limburg i.s.m. uw gemeente. Op deze wijze werken we aan een betere grond- en oppervlaktewaterkwaliteit.

Voor wie bedoeld?

De bezemactie is bedoeld voor alle agrarische bedrijven in Limburg. Grote of kleine bedrijven, in alle sectoren, actief of gestopt. U kunt meedoen!

Aanmelden tot 16 februari 2018

Van 1 december t/m 30 maart 2018 vindt de actie plaats. Aanmelden dient te gebeuren voor 23 februari 2018.
Welke handelsorganisaties doen mee?
Agrea, Agrifirm, Aliance, Agrizo, Delphy, Horticoop, Huntjens BV, Mertens, Royal Brinkman BV, Steins gewasverzorging en Vitelia Agrocultuur

Hoe werkt het?

  1. U meldt zich aan via www.bezemdoordemiddelenkast.nl
  2. Na aanmelding belt een adviseur om een bedrijfsbezoek in te plannen.
  3. De adviseur bekijkt welke middelen wel of niet zijn toegelaten. Middelen waar u vanaf wilt zet u apart in de middelenkast en legt daarbij de bezembon (krijgt u van adviseur). Op de bezembon staat de af te voeren hoeveelheid. Dit dient als deelnemersbewijs.
  4. Binnen 8 weken na het bezoek worden de (restanten) bestrijdingsmiddelen opgehaald door een erkend afvalinzamelaar.

Meer informatie

Meer informatie staat op www.bezemdoordemiddelenkast.nl of bel de Bezemfoon op 0345-470 747.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken