Gulperberg en Koning van Spanje in Volta Limburg Classic

Het parcours van de Volta Limburg Classic voor 2018 is aangepast door na circa 120 kilometer drie lokale rondes in de gemeente Gulpen-Wittem te rijden met in iedere ronde de beklimmingen van de Gulperberg en de Koning van Spanje. De doorkomsten van deze in totaal 6 beklimmingen zullen dan ook nog het Rabobank bergklassement bepalen. Hiermee komt onze gemeente een uur lang live in beeld en kunnen inwoners en bezoekers het peleton een aantal keren kort na elkaar zien passeren. Wij houden u graag op de hoogte.

Parcours

De Volta Limburg Classic werd de afgelopen jaren betwist over twee grote ronden van 90 km en een aantal lokale ronden in Eijsden. In 2018 zal het peloton na de eerste ronde van 90 km en een opvolgende 30 km richting een eerste beklimming van de Gulperberg rijden. Vanaf deze beklimming worden er drie lokale rondes van circa 14 km verreden rondom Gulpen, Heijenrath, Schweiberg, Mechelen en Partij met in iedere ronde een beklimming van de Gulperberg en de Koning van Spanje. Op de top van iedere beklimming zijn punten te verdienen voor het Rabobank bergklassement dat dus in totaal over drie keer Gulperberg en drie keer Koning van Spanje wordt verreden. Na de lokale ronden wordt er in 40 km via de Voerstreek en de gemeente Eijsden Margraten richting de finishlijn in de Diepstraat te Eijsden gekoerst.
Kijk voor meer informatie op www.voltalimburgclassic.nl.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken