Militaire oefening

In de gemeente Gulpen-Wittem is een militaire oefening gepland van 19 tot en met 21 maart 2018. De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding Officieren Defensie. Militairen verblijven op Militair Oefenterrein de Dellen en van daaruit verplaatsen zij zich, meestal te voet, in de omgeving middels kaart-leesopdrachten. Zij doen dit individueel, in 2 tallen en in groepen van ongeveer 10 personen. In enkele gevallen zullen de militairen ook middels militaire wielvoertuigen gedropt worden ergens in de gemeente. Op bepaalde locaties worden ook acties uitgevoerd, zoals het oversteken van de Geul nabij Houthem en het klimmen in de Curfsgroeve. De oefenende troepen staan onder leiding van de Commandant Koninklijke Militaire Academie uit Breda.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken