Onthulling herinneringsbord crash van de Halifax

Dinsdag 24 juli werd bij Hoeve de Pleij in Mechelen een herinneringsbord onthuld ter ere van de crash van de Halifax in het Schweibergerbos en het neerstorten van de Amerikaanse Thunderbolt in Dal Bissen (dichtbij de golfbaan). Deze bijzondere plechtigheid werd verricht door een Amerikaanse oorlogsveteraan de heer David Marshall die in 1944 in Hilleshagen ingekwartierd was. De gemeente Gulpen-Wittem werd vertegenwoordigd door Wethouder J. Last.

Dit project is een initiatief van twee bewoners van Mechelen met medewerking van Heemkunde Vereniging Mechelen, stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten en de gemeente Gulpen-Wittem.
 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken