Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt van start in Gulpen-Wittem

Het lijkt vanzelfsprekend, dat ieder kind in Gulpen-Wittem het recht heeft, dagelijks na een gezond ontbijt, aan de dag te kunnen beginnen. Dat is echter niet geval. Er gaan er nog steeds grote aantallen kinderen zonder ontbijt naar school, omdat hun ouders dat niet kunnen betalen.

De Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt stelt zich ten doel, dat ieder kind in Nederland dagelijks gezond ontbijt. De Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt zet zich daarom in om kinderen van ouders, die zo’n ontbijt niet kunnen betalen, wekelijks van zeven gratis BIO ontbijtjes te voorzien.

Uit onderzoek blijkt, dat gezond ontbijten niet alleen de gezondheid bevordert, maar ook aan het algemene welzijn van het kind bijdraagt. Tevens blijkt dat door gezond te ontbijten de schoolprestaties aanmerkelijk verbeteren, de sociale contacten toenemen en kinderen gaan sporten.

De Kinderombudsman pleit er daarom bij gemeenten niet alleen voor om deze armoede in kaart te brengen maar daadwerkelijk actie te ondernemen.

De gemeente Gulpen-Wittem en het Nationaal Jeugd Ontbijt voegen de daad bij het woord. Vanaf nu kunnen ouders zich aanmelden. Aanmeldingsformulieren zijn o.a. verkrijgbaar op de basisscholen, bij de gemeente, bij Sociale Zaken Maastricht Heuvelland (locatie Gulpen), bij Trajekt en via de site van het Nationaal Jeugdontbijt (www.nationaaljeugdontbijt.nl onder het kopje contact).

De bezorging van de ontbijtboxen start op 1 november 2018 en deelnemers krijgen vervolgens iedere week op een vaste tijd zeven Bio ontbijten thuis afgeleverd. Gratis en anoniem, dit om stigmatisering van kind, ouders én school te voorkomen.

Wilt u meer informatie? Een mailtje naar info@nationaaljeugdontbijt.nl en we nemen contact met u op of kijk op onze site www.nationaaljeugdontbijt.nl

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken