Geluidscontrole motoren in het Heuvelland

In het Heuvelland is het genieten, maar op zonnige dagen is er ook overlast van motoren. Met name geluidsoverlast is een veel gehoorde klacht binnen gemeenten. Op zondag 12 mei, werd er dan ook op de Heijenratherweg te Heijenrath een geluidscontrole motoren gehouden.

Tijdens deze politie-actie controleert de politie alle motorverkeer. Van 50 motoren werd het geluid gemeten. Negen van deze motoren produceerden meer geluid dan wettelijk toegestaan. Hiervoor werd door politie dan ook een proces-verbaal opgemaakt. Bij een zestal motorrijders werden gebreken en mankementen aan de motor vastgesteld, zij zullen hun motor ter keuring moeten aanbieden bij de RDW. Er werd zelfs een motorrijder staande gehouden welke reed met een motor zonder voor-rem, een andere motorrijder stond gesignaleerd voor het afgeven van zijn DNA. Deze laatste mocht hiervoor nog mee naar het bureau.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken