Wederom opgeschrikt door hoog water

Vannacht werden we in Gulpen-Wittem wederom opgeschrikt door hoog water. Burgemeester Nicole Ramaekers: “Gelukkig met veel minder ernstige gevolgen dan in juli vorig jaar. Maar we merken dat de schrik er nog goed in zit.” Rond 22.00 uur is de brandweer gealarmeerd over hoogwater en uitgerukt naar de Wingbergermolen in Epen. Er werd een grip-1 situatie afgekondigd. Er zijn zandzakken geplaatst. De burgemeester is poolshoogte gaan nemen om met verontruste bewoners te praten. De brandweer heeft gedurende de avond en nacht op verschillende plekken langs het water gemonitord, waaronder bij de molen in Mechelen en in bij de Brand Bierbrouwerij in Wijlre. Bij de brouwerij stond het opslagterrein en de parkeerplaats onder water. Daarna verplaatste het water zich naar Schin op Geul, waar de brandweer vervolgens ook geholpen heeft met het plaatsen van zandzakken. De wachtdienst van de gemeente is ook vanaf middernacht op pad geweest om in overleg met het Waterschap locaties te monitoren en wegen af te zetten. Dat laatste is op verschillende locaties gebeurd. Burgemeester Ramaekers: “De dreiging van hoog water is op dit moment achter de rug. Desalniettemin begrijp ik de onrust bij onze inwoners. Heeft u behoefte aan informatie, heeft u vragen of wilt u uw zorgen uiten dan kan dat via wateroverlast@gulpen-wittem.nl. Uiteraard mag u ons ook altijd bellen: 14 043”.

  • Voor actuele informatie tijdens een calamiteit, dus ook over hoge waterstanden, kunt u altijd terecht op de website van de veiligheidsregio: www.vrzl.nl.
  • Informatie over de waterstand in Limburg is te vinden op www.waterstandlimburg.nl.
  • Welke maatregelen u zelf kunt treffen om voorbereid te zijn op hoogwater leest u op www.wachtnietopwater.nl.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken