Elektrische auto’s voor inwoners Mechelen e.o.

Inwoners van Mechelen werden tijdens een bijeenkomst door de gemeente en de Stichting Goodmoovs, de partij die verantwoordelijk is voor de auto’s, geïnformeerd over het gebruik van elektrische (deel) auto’s. Doel van de bijeenkomst: waarom zijn de auto’s er geplaatst, hoe werken ze en hoe kan men er handig gebruik van maken. De Stichting Dorpsbinding Mechelen ondersteunt de pilot van harte en levert graag haar bijdrage hieraan.

Inmiddels maken inwoners van Mechelen en omstreken gebruik van de deelauto’s die op de parkeerplaats bij A gen Sjoeël, basisschool Witheim staan en voor iedereen beschikbaar zijn. Ons bereiken enthousiaste reacties. We hopen dan ook dat steeds meer inwoners gebruik gaan maken van deze auto’s.

Waarvoor kunt u de deelauto gebruiken?

U kunt de auto’s voor verschillende doeleinden gebruiken. Denk aan een bezoek aan een kennis of wanneer u boodschappen wilt doen. U mag zowel kleine als grote afstanden afleggen. Iedereen die in het bezit is van een geldig rijbewijs kan deze auto’s reserveren en gebruiken.

Waarom deze pilot?

Met de pilot in Mechelen wordt gekeken of de inzet van elektrische deelauto’s een toegevoegde waarde heeft voor het verbeteren van de mobiliteit van inwoners in kleine kernen. De gemeente Gulpen-Wittem en de Provincie Limburg willen het gebruik van elektrische auto’s stimuleren want dat is goed voor het milieu. Hiervoor is een samenwerking gezocht met stichting Goodmoovs. Er is gekozen voor de inzet van twee deelauto’s van het merk Nissan Leaf. De deelauto’s worden in eerste instantie voor een periode van 2 jaar ingezet.

Informatie

Informatie over hoe u zich kunt aanmelden, de auto kunt reserveren en de presentatie van de informatiebijeenkomst vindt u op onze website.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken