Dance of Joy laat emoties zien of horen

  • uur
  • Kloosterbibliotheek Wittem

Topband speelt klezmer in Wittem.

Dance of Joy (Aken), een van de bekendste klezmer-ensembles uit Duitsland, speelt op vrijdag 24 mei opnieuw in de Kloosterbibliotheek Wittem. Het populaire ensemble weet zich inmiddels verzekerd van een vaste groep muziekliefhebbers die ook nu ongetwijfeld weer gaan genieten van een spetterend optreden. Het concert begint om 20.00 uur, de entree is 13 euro. Kaartjes reserveren kan bij Jef Brauers (06-10212183 of jbrauers@ziggo.nl). 

Klezmer is natuurlijk in de eerste plaats de muziek van de Oost-Europese joden. En die muziek is nauw verbonden met de joodse religie en cultuur. Hét kenmerk van klezmer is de enorme vitaliteit en de emotie die de muziek oproept. Dance of Joy speelt naast traditionele klezmernummers ook eigen composities; de band wordt daarom ook wel de ‘new klezmer’-groep genoemd. Ook de invloeden van  andere muziekgenres, zoals jazz en blues, zijn verweven in de muziek.

Dance of Joy wordt gevormd door vier virtuoze muzikanten: Johanna Schmidt (viool), Alfred Krauss (accordeon), Johannes Flamm (klarinet en saxofoon) en Werner Lauscher (contrabas). 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken