Verenigingsavond Aquariumvereniging Terra Collinaria

  • uur
  • Verenigingslokaal Kapl. Pendersplein 10 Gulpen

Bijeenkomst Aquariumvereniging Terra Collinaria.

Op vrijdag 24 mei a.s. organiseert Aquariumvereniging Terra Collinaria haar maandelijkse verenigingsavond. Op deze avond zal een lezing worden gegeven over de discusvis. Deze vis vindt zijn leefgebied in de Amazone. De vorm en zijn kleurenpracht geven de vis al status. Zijn manier van zwemmen en zijn gedrag maakt dat hij de koning der vissen wordt genoemd. Als je deze vis eenmaal heb mogen verzorgen en er een band mee hebt te weten scheppen ben je verkocht.

Discusvissen zwemmen met zo’n 60 tot 80 stuks in een school rond. Over en in het water hangen takken en wortels van bomen waar zij zich tussen verschuilen. Alleen tijdens de paring en de broedzorg zonderen zij zich af. Het water waar zij in leven is zacht, zuur en is warm. Zacht water heeft een geleiding van niet hoger dan 100 microsiemens, de zuurgraad van het water wordt uitgedrukt in de PH en deze varieert tussen de 4.2 en de 6.6. De temperatuur schommelt in de natuur tussen de 27 en de 32 graden Celsius.
Op de bijeenkomst wordt ingegaan op de leefomgeving van de vis, de soorten, de waterwaarden, de huisvesting, het kweken etc. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk, ook niet leden; aanvang 19:30uur in het Verenigingslokaal Kapl. Pendersplein 10 in Gulpen. Voor nadere verenigingsinformatie: info.terracollinaria@gmail.com, tel. 06 28103040 of ga naar www.terracollinaria.nl.


 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken