Topkoren uit Moskou en Detmold in Kloosterbibliotheek

  • uur
  • Kloosterbibliotheek Wittem

Opnieuw komen twee absolute internationale topkoren een concert geven in de Kloosterbibliotheek Wittem. Op vrijdag 31 mei zijn dat het gemengd koor Vozrozhdenie uit Moskou en het Kamerkoor van de Muziekhogeschool uit Detmold (Duitsland). De concertavond begint om 20.00 uur, de entree is 13 euro, begunstigers betalen 11 euro. Kaartjes reserveren kan bij Jef Brauers (06-10212183 of jbrauers@ziggo.nl)

Vozrozhdenie (dat renaissance betekent)  werd in 1994 opgericht met het nadrukkelijke doel de Russische zangcultuur te laten herleven. Het koor, dat onder leiding staat van Marina Kuznetsova, nam deel aan vele festivals en concoursen en zong in vrijwel alle beroemde kathedralen in Europa. Vozrozhdenie is gespecialiseerd in a capellamuziek in verschillende muziekstijlen. In Wittem zingt het koor muziek uit alle ‘windstreken’.

Het Kamerkoor van de Muziekhogeschool in Detmold brengt ambitieuze koormuziek van de tijd van de renaissance tot hedendaagse muziek. Het Kamerkoor nam met succes deel aan diverse prestigieuze  koorwedstrijden. De muzikale leiding is in handen van professor hoogleraar koordirectie Anne Köhler. Het Kamerkoor zingt in Wittem voornamelijk een klassiek repertoire.
 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken