Bevrijdingsfeest Mechelen

  • Mechelen

Op zaterdag 14 september viert Mechelen 75 jaar bevrijding waarbij we stilstaan bij de gebeurtenissen tijdens het bevrijdingsjaar, maar ook onze dankbaarheid willen tonen aan onze bevrijders voor 75 jaar vrijheid.

Vanaf 09:00 uur zal er vanaf de Heerenhofweg een optocht zijn, waarbij de verenigingen van Mechelen de familieleden van de omgekomen oorlogsvliegers begeleiden naar de kazemat aan de Geul te Mechelen. Alwaar een plechtigheid met toespraak, toepasselijke muziek en saluutschoten plaatsvindt. Aansluitend zal er voor alle deelnemers van de optocht, mensen uit Mechelen en omgelegen dorpen een dorpsontbijt en frühshoppen met de Crombacher Muzikanten zijn op de Schuttersweide aan de Hoofdstraat te Mechelen. Dit ontbijt zal een Amerikaans accent hebben, aangepast bij het thema van deze dag, omdat we vieren dat we in 1945 bevrijd zijn door de Amerikaanse en Engelse soldaten. De kaartjes van het dorpsontbijt zijn te koop in Mechelen bij café de Paardestal, café in de Kroeën en bakkerij Meens. In Partij bij café de Remise en in Wahwiller bij gasterij A Gen Kirk. De kosten voor een kaartje bedragen
€ 6,- per persoon.

Die middag zullen er ook vele activiteiten, op de Schuttersweide aan de hoofdstraat  in Mechelen, plaatsvinden voor jong en oud. Denk hierbij aan spellen, tombola, maar ook aan een schietwedstrijd. De schietwedstrijd zal om 13:00 uur starten. Om deel te nemen aan deze schietwedstrijd dient u zich aan te melden voor 12:45 uur met een geldige legitimatie.
Verder zal er een tentoonstelling zijn met beelden en foto’s van het bevrijdingsfeest in Mechelen 1945.

In de avond vieren we de bevrijding met de Spikes, DJ Marvinnoise en DJ Peckman, op de Schuttersweide aan de Hoofdstraat Mechelen. De entree voor deze avond bedraagt € 7,50, per persoon, er is geen voorverkoop dus kom op tijd, want vol is vol! Het programma start om 20.30 uur en van 20.45 uur tot 21:00 uur is het bier gratis!

Op zondag 15 september is de beVRIJdingsMARKT op de Schuttersweide aan de Hoofdstraat te Mechelen. Deze vrijmarkt biedt verschillende kramen uit verschillende branches. De entree bedraagt € 2,- per persoon inclusief 1 consumptie.

Houdt dus zaterdag 14 september en zondag 15 september vrij in uw agenda en vier 75 jaar bevrijding in Mechelen!

Informatie: Melissa Huynen, melissa_huynen@hotmail.com  

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken