Wmo-loket

Het Wmo-loket: één aanspreekpunt

Heeft u hulp nodig om zelfstandig te wonen en te leven? Dan kan het Wmo-loket met u naar een oplossing zoeken. Bij dit centrale aanspreekpunt kunt u met al uw zorgvragen terecht. In Gulpen-Wittem staan de Wmo-consulentes Kelly van Engelen, Nancy Pohlen, Chantalle Tillemans en Linda Senden u graag te woord.


Kelly van Engelen, Nancy Pohlen, Chantalle Tillemans, Linda Senden.

Dit doet het Wmo-loket

Misschien ervaart u problemen of beperkingen in het dagelijks functioneren, zoals het schoon houden van uw woning, bij het verplaatsen, het hebben van sociale contacten of het bereiken en gebruiken van uw woning. Of heeft u behoefte aan meer sociale contacten. Met al dit soort vragen kunt u bij het Wmo-loket terecht. De consulentes geven ook uitleg over de Wmo-wet en hoe die in Gulpen-Wittem in elkaar steekt.

Naar het Wmo-loket? Wij werken op afspraak.

De voordelen van het werken op afspraak? U hoeft niet (lang) te wachten. En wij kunnen u in alle rust helpen.  Hoe maakt u een afspraak voor een bezoek aan het Wmo-loket? U kunt telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 043. We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Of u maakt digitaal een afspraak via deze website.

Heeft u een vraag aan het Wmo-loket?
Dan kunt u telefonisch contact opnemen of een e-mail sturen naar wmo-loket@gulpen-wittem.nl
Eén van de Wmo-consulentes neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

U heeft een melding ingediend. En dan?
Als u een melding heeft gedaan bij het Wmo-loket, komen we langs voor een huisbezoek. U bepaalt zelf wie (familie, vrienden, kennissen) bij dit gesprek aanwezig is. De Wmo-consulente gaat samen met u beoordelen wat u, al dan niet met hulp van anderen (huisgenoten, buren, vrienden, familie), zelf nog kunt en waar u ondersteuning bij nodig heeft.

Duidelijke afspraken

Na het huisbezoek maakt de Wmo-consulente een ondersteuningsplan. Daarin staat in grote lijnen beschreven wat met u is besproken en welke afspraken we hebben gemaakt. Is er een aanvraag gedaan, dan krijgt u hiervan nader schriftelijk bericht.

Hulp die bij u past

Het is mogelijk dat wij een andere oplossing bieden, dan u vooraf zelf in gedachten heeft. Elke persoon en elke situatie is anders. We zorgen in ieder geval dat u krijgt wat u nodig heeft en dat de hulp past bij uw beperkingen en leefwijze.